FEM-NOS COMPANYIA

Resultado de imagen de ángeles


Idea: Núria Gómez                                                                                                     Inici: Febrer 2009
                                                                                                             Finalització: Novembre de 2011
Estat actual: INACTIU

OBJECTIU
Aquest projecte neix de la necessitat de suport i companya que moltes persones necessiten quan travessen per una malaltia terminal, ja sigui el malalt o els familiars que estan a la cura d’ell. Aquestes situacions són molt dures emocionalment per tots els implicats, es produeix en moltes ocasions un gran esgotament degut a la lluita per acceptar una realitat que resulta molt dolorosa.
Aquest projecte té l’objectiu d’apropar-se als malalts i a les seves famílies per acompanyar-los en aquests moments de canvis dràstics, intentant recolzar la situació de malaltia i decés.
Sentir-se recolzat en aquestes situacions en les que una persona estimada està en el seu final de vida, és de vital importància, no tan sol, pel moment en sí, sinó pel benestar que queda desprès de la mort del familiar, degut a que són situacions que deixen una empremta profunda en la memòria de la persona. 
El més important per el malalt és poder marxar en pau i lliure, i d’aquesta manera també la família sent més lleugeresa per la pèrdua. Poder expressar-se,  parlant, dient el que es sent, produeix un gran alleujament per poder emprendre aquest últim viatge, però també el silenci, el tacte, una mirada, és un respectable company de viatge.
MÈTODE
Un grup reduït de persones visitarem al seu domicili, prèvia sol·licitud del malalt i familiars, la persona afectada. Utilitzarem tècniques de Reiki, meditació, silenci, música amb bols de cuarç, etc... per tal de donar espai a la serenitat. L’acompanyament es farà d’acord amb el que més satisfacció li doni a la persona, pot ser sense parlar, pot ser conversant sobre algun tema del seu interès, pot ser llegint, dibuixant o fent allò que li vingui de gust.
L’estona i la periodicitat de les visites, s’acorda prèviament amb la família.

AHESAT PROJECTES

Un dels temes vitals de la nostra entitat és el d’estar involucrada socialment mitjançant PROJECTES creats pels propis associats principa...